WELKOM BIJ ALEXANDER KUKSA

professionele fagot- en contrafagotrieten


Door jarenlange ervaring als fagottist en rietenmaker garandeer ik een hoge kwaliteit van mijn rieten door strenge materiaalselectie en passionele werkmethode waarmee ik ze vervaardig.

Voor mijn rieten koop ik de beste rietenhout aan van Arundo donax de Donati, Danzi, Marca, Glotin, Rigotti enz. Gebruikmakend van een speciale testmethode om hardheid te bepalen wordt het beste hout geselecteerd. Toch behoudt elk uitgestoken rietenhout zijn eigen, zeer specifieke en individuele stemgedrag. Rekening houdend met de potentiёle mogelijkheden werk ik stap voor stap naar het beste resultaat: een speelklare riet met een ronde, homogene klank. De rieten worden bij het verlaten van mijn winkel getest, met de hand verfijnd en afgewerkt om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen.


Tussen mijn trouwste klanten zijn fagottisten van België: Brussels Philharmonic, La Monnaie / De Munt , DeFilharmonie Royal Flemish Philharmonic, orkesten van Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Vele fagottisten in Azië en Amerika waarderen de verfijndheid van mijn rieten. Ik maak geen onderscheid tussen studenten, fagotliefhebbers en professionelen en verkoop de beste rieten voor iedereen.

 

 

Bedankt voor uw interesse en vertrouwen.

 

 

 

 

Caputsteenstraat 14

B-2800 Mechelen

tel: +32 479.774.740

e-mail: info@kuksa-fagott.com